Nuevo ciclo de actividades "Yo ilustro la ciencia"

Del 20 de octubre al 17 de enero Illustraciencia, premio internacional de ilustración científica de la ACCC, organiza una serie de actividades gratuitas a la Biblioteca Sagrada Familia (Calle Provenza 480 de Barcelona) para visibilizar la ilustración científica entre el público general. Alguna de las acciones programadas se enmarca en la nueva edición de la Semana de la Ciencia -que tendrá lugar del 13 al 20 de noviembre-, cita que hace protagonista la ciencia durante una semana a diferentes lugares del país y que este año cumple 20 años.



Exposiciones
Los asistentes de la Biblioteca podrán visitar las muestras de artistas de la ilustración al espacio Joven cómo son P(artes) Humanas de Giselle Vitali -del 20 al 30 de octubre-; Illustraciencia3, con obras de la tercera edición del premio -de el 4 de noviembre al 17 de enero-; Con ojos de natura, de Blanca Martí Ahumada -del 4 al 19 de noviembre de 2015-; y Cogiendo la natura, de Lucía Gómez Serra, -del 24 de noviembre al 17 de diciembre-.

Mesa redonda y talleres
El 3 de noviembre -a las 19.30- tendrá lugar en la sala de actas de la Biblioteca una mesa redonda abierta al público general bajo el título La ilustración científica en el siglo XXI en la que participarán las artistas mencionadas anteriormente que exponen sus obras y el ilustrador Carles Puche, socio del ACCC.


En el marco de la Semana de la Ciencia, el 17 de noviembre -a partir de las 18.30- tendrá lugar una Wiquimaratón sobre ilustración científica, es decir, una sesión para seleccionar ilustraciones para poder ilustrar artículos de la enciclopedia libre virtual Wiquipedia.

El 19 de noviembre -a las 17.00- se realizará un taller de dibujo gratuito (inscripción en aquest enllaç) y el 27 de noviembre  habrá un encuentro de dibujados urbanos al parque de la Sagrada Familia para ilustrar la vegetación y el entorno -para participar hay que llenar el siguiente formulario de inscripción- y una charla sobre ilustrar vegetación coorganizada con el Colegio de Biólogos de Cataluña, a partir de las 17.00, a la misma Biblioteca.

Estas actividades -que son gratuitas- cuentan con el apoyo de Amistoso Wikimedia y el patrocinio de la Fundación Española para la Ciencia y Tecnología (FECYT) y el Ministerio de Economía y Competitividad.

Las actividades conforman el ciclo Yo ilustro la ciencia y serán acogidas en el centro de recursos de ilustración científica y naturalista de la Biblioteca Sagrada Familia - Josep M. Ainaud de Lasarte, creado el pasado abril por la propia biblioteca y la ACCC -a través de Il·lustraciència-, con el patrocinio de la FECYT y el mencionado Ministerio,  con el objetivo de acercar la ilustración científica al público general.


---


Del 20 d'octubre al 17 de gener Il·lustraciència, premi internacional d'il·lustració científica de l'ACCC, organitza un seguit d'activitats gratuïtes a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença 480 de Barcelona) per tal de visibilitzar la il·lustració científica entre el públic general. Alguna de les accions programades s'emmarca en la nova edició de la Setmana de la Ciència -que tindrà lloc del 13 al 20 de novembre-, cita que fa protagonista la ciència durant una setmana a diferents indrets del país i que enguany compleix 20 anys.

Exposicions
Els assistents de la Biblioteca podran visitar les mostres d'artistes de la il·lustració a l'espai Jove com són P(artes) Humanas de Giselle Vitali -del 20 al 30 d'octubre-; Il·lustraciència3, amb obres de la tercera edició del premi -del 4 de novembre al 17 de gener-; Amb ulls de natura, de Blanca Martí Ahumada -del 4 al 19 de novembre de 2015-; i Copsant la natura, de Lucía Gómez Serra, -del 24 de novembre al 17 de desembre-.

Taula rodona i tallers
El 3 de novembre -a les 19.30- tindrà lloc a la sala d'actes de la Biblioteca una taula rodona oberta al públic general sota el títol La il·lustració científica en el segle XXI en la que participaran les artistes esmentades anteriorment que hi exposen les seves obres i l'il·lustrador Carles Puche, soci de l'ACCC. 

En el marc de la Setmana de la Ciència, el 17 de novembre -a partir de les 18.30- tindrà lloc unaViquimarató sobre il·lustració científica, és a dir, una sessió per seleccionar il·lustracions per poder il·lustrar articles de l'enciclopèdia lliure virtual Viquipèdia.

El 19 de novembre -a les 17.00- es realitzarà un taller de dibuix gratuït (inscripció en aquestenllaç) i el 27 de novembre  hi haurà una trobada de dibuixats urbans al parc de la Sagrada Família per il·lustrar la vegetació i l'entorn -per participar-hi cal omplir el següent formulari d'inscripció- i una xerrada sobre il·lustrar vegetació coorganitzada amb el Col·legi de Biòlegs de Catalunya, a partir de les 17.00, a la mateixa Biblioteca.
  
Aquestes activitats -que són gratuïtes- compten amb el suport d'Amical Wikimedia i el patrocini de la Fundación Española para la Ciencia y Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad.


Les activitats conformen el cicle Jo il·lustro la ciència i seran acollides al centre de recursos d'il·lustració científica i naturalista de la Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte, creat el passat abril per la pròpia biblioteca i l'ACCC -a través d'Il·lustraciència-, amb el patrocini de la FECYT i l'esmentat Ministeri,  amb l'objectiu d'apropar la il·lustració científica al públic general.